Varför skiljer det i pris på två nästan lika stora hus?

Det är svårt om inte näst intill omöjligt att jämföra två hus bara med hjälp av en prislapp. När man tittar och jämför husen på bygganytt.com så är det jätteviktigt att man har förståelse för att det finns en förklaring till att det skiljer i pris på två nästan indentiska hus. Förklaringarna är ofta att det skiljer på husmodell och utrustning.

Det som påverkart är bl.a vilken typ av hus det är. En annan sak som påverkar priset är om huset har många vinklar, fler och tjockare väggar med olika typer av isolering, vilken typ av grund och vilken typ av fönster och dörrar huset har samt vilket tak det har.

Sedan måste man givetvis titta noga på husspecifikationen så man vet vilket typ kök och vitvaror som ingår. Vilken badrumsinredning som de levererar, och om det är helkaklat med kakel och klinker i badrummen eller plastmatta. Ingår duschkabin eller duschväggar. Vilken typ av golv ingår, är det massiva ekplank eller en betydligt enklare plastmatta. Vilket uppvärmingssystem är huset utsrustat med.

Det skiljer också i pris var du bygger i landet beroende på olika frakt- och arbetskostnader i landet.

Ja som ni förstår så kan man inte bara gå på pris när man väljer hus.
Skulle det vara så att ni är intresserade av något av husen på bygganytt.com så tveka inte att ta kontakt med husföretaget,  det finns ju möjligheter att både välja bort och välja till saker.

hus villa