Trädfällning och röjningsarbeten

Fråga:
1. Jag har svårt att finna bra priser på trädfällning och röjning på skogstomt där vi tänker bygga hus. Jag har hört så mycket om att det är i princip gratis att få träd fällda då trädfällaren kan ta hand om virket, men jag kan inte finna någon som vill göra det gratis åt oss.

2. Sen är jag intresserad av kostnadsförslag på röjning på tomt och då främst borttagningen av stubbar. Vår skogstomt är 4100 kvadratmeter. Om jag inte kan få svar direkt kanske ni har något tips om var jag kan leta vidare?

Svar:
1. Du kan göra på flera olika sätt för att finna en trädfällare. Sök i gula sidorna för det område där Du bor, eller leta i dagstidningen där trädfällare brukar annonsera. Du kan även vända Dig till kommunen som Du bor i och få tips. Kommunen behöver ju också ibland ta ner träd. Om Du har tur kan Du finna någon som tar ner Dina träd gratis mot att de får veden, men Du får nog räkna med att betala en mindre slant.

2. Däremot kan det vara svårt att få en trädfällare att ta bort stubbar. Här får Du kontakta någon entreprenör med en traktorgrävare eller liknande eller, om Du kommer att köpa ett hus från en husleverantör, fråga denne.